У Щасливцеве триває виставка, присвячена Номані Челебіджіхану

24 Лютого 2019, 19:55

У селі Щасливцеве Херсонської області триває виставка «Номан Челебіджихан – відомий кримськотатарський політичний і державний діяч». Про це повідомляє медіа-центр «IPC-Генічеськ».

«Виставка, приурочена до Дня трагічної загибелі першого муфтія кримськотатарського народу Номана Челебіджихана, представлена ​​не тільки в картинах, але і в рукодільних роботах майстрів всього Генічеського району: вишивках, ескізах і інших технік. Виставка буде відкрита до вівторка (26 лютого) », – зазначила художній керівник Щасливцевська Будинку культури Сусанна Сейтвеліева.

Експозиція робіт місцевих художників і майстрів представлена ​​в Будинку культури села Щасливцеве. Виставка відкрита з 23 лютого.

Нагадаємо:
101 рік тому, 23 лютого 1918 року, в Севастополі матросами Чорноморського флоту Росії, контрольованого більшовиками, був по-звірячому закатований і вбитий Номан Челебіджихан – перший глава уряду Кримської Народної Республіки, один з організаторів I Курултаю кримськотатарського народу, муфтій мусульман Криму, Білорусі, Литви та Польщі, автор вірша «Ant etkenmen!» ( «Я поклявся»), що став пізніше кримськотатарським національним гімном.