У Генічеську затримали підозрюваного в нападі на місцевого журналіста Осьмака

25 Лютого 2019, 20:20

У Генічеську патрульні поліцейські затримали підозрюваного у нападі на місцевого журналіста Генадія Осьмака. Про це на прес-конференції у медіа-центрі IPC-Генічеськ повідомило керівництво відділу патрульної поліції в Автономній Республіки Крим та місті Севастополі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Не можу назвати прізвища – це розголошення даних. Скажу лише, що це всім відомий громадянин у Генічеському районі, який був на слуху, був затриманий та зараз перебуває у місті Харкові», – зазначив перебігу заходу начальник відділу патрульної поліції в Автономній Республіки Крим та місті Севастополі Віктор Левченко. За даними поліції, всього нападників було троє.

Левченко розповів, що вночі 24 лютого патрульна поліція затримала громадянина за вчинення бійки у центрі міста. Під час перевірки за базами даних було встановлено, що 31-річний утікач перебуває у розшуку за скоєння злочинів Люботинським відділом поліції міста Харкова, тому його було доставлено у Генічеський відділ поліції.

За інформацією Віктора Левченка, затриманий перебуває у розшуку через підозри у скоєнні пограбування, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та хуліганські дії.

Як раніше повідомлялося, за цими ж статтями розшукувався громадянин, який підозрювався у скоєнні нападу на генічеського журналіста Генадія Осьмака.

22 березня на головній площі Генічеська, близько 100 нелегальних таксистів провели акцію протесту. Обурення викликало запровадження регулярного автобусного сполучення між залізничним вокзалом в Новоолексіївці та КППВ “Чонгар”, що на прикордонні з Кримом. Появу легального конкурента, який, сплачуючи податки до державного бюджету, ще й надаватиме послуги дешевше, було сприйняте як спроба переділу ринку послуг. Під час акції її учасники напали на головного редактора місцевого видання «Новий Візит» Геннадія Осьмака, який висвітлював подію.

Журналіст звернувся із заявою до поліції про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста (ст.171 Кримінального кодексу України). Одним з нападників був головний спікер від перевізників – Дилявер Бахтишаєв, у акції брав участь і його брат Сервер Бахтішаєв.

У матеріалі “На виїзді із тіні”, Центр журналістських розслідувань вже повідомляв, що братів Бахтішаєвих називають помічниками екс-глави Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва, який підтримав окупацію Криму і вірно служить Кремлю, керуючи проросійською організацією «Кирим бірлігі». На її сайті велась пряма трансляція із акції протесту таксистів-нелегалів.

12 лютого 2018 року відбувся спільний рейд представництва президента України в АРК, ГУ СБУ в АРК, ДФС, Укртрансбезпеки, ГУ НП в Херсонській області з перевірки документів перевізників до/з КПВВ «Каланчак». За результатами перевірки було виявлено, що всі перевізники працюють нелегально.

В середині березня 2018 р. Генічеська РДА визначила тимчасового перевізника, який забезпечить транспортне сполучення до КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.