У Генічеську відзначили виведення військ з Афганістану

15 Лютого 2019, 13:11

15 лютого в Генічеську відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ з Афганістану.

«Для нас це дійсно свято, хоча і свято зі сльозами на очах. Рівно 30 років тому останній солдат покинув Афганістан. Багатьох солдатів ми залишили там. Вони назавжди залишилися в нашій пам’яті. Хлопці, всіх зі святом!», – зазначив під час свого виступу на мітингу в парку «Афганської слави» голова Генічеської районної організації «Української спілки ветеранів Афганістану» Володимир Приходько.

Крім того, він подякував місцевій міськраді за благоустрій парку.

«Парк змінився на краще, оновився меморіал. Буквально півроку тому попросили міськраду взяти на баланс цей парк. Сьогодні вже бачимо зміни. Думаю, що це тільки початок. Думаю, що і далі будемо продовжувати благоустрій цього парку», – сказав Володимир Приходько.

На мітингу учасників бойових дій нагороджували почесними грамотами, одному з ветеранів вручили слуховий апарат від воїна-інтернаціоналіста, волонтера Василя Догана. Присутні поклали квіти до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

«Так, це була чужа війна. Але долі покалічені – саме наші. Пам’ятаємо, не забудемо, шануємо. Дорогі афганці, ваш біль – це і наш біль», – наголосив у своєму зверненні до присутніх голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

Серед учасників мітингу висловлювалися думки, що заходи в цей день не можуть носити святковий характер.

«15 лютого – для нас це не свято! Коли поруч стоять матері і сестри, що втратили своїх рідних, ми не можемо називати цей день святом, хоч нам і вдалося повернутися з війни живими», – сказав в коментарі для медіа-центру IPC-Генічеськ учасник бойових дій в Афганістані, який побажав залишитися анонімним.

Нагадаємо, 15 лютого 1989 року війська СРСР завершили вихід з Афганістану.