«Повним ходом впроваджується медична реформа», – Генічеський головний лікар

21 Лютого 2019, 14:00

Завдяки впровадженню медичної реформи, люди мають можливість безкоштовно отримати консультацію лікаря та безкоштовно пройти низку обстежень. На цьому наголосив головний лікар Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Торубар під час прес-конференції у медіа-центрі IPC-Генічеськ 21 лютого.

«У нас повним ходом продовжує впроваджуватися реформа в районі. Найголовніше, що позитивне і визначальне, несе реформа – це три фактори. Перше, якість медичного обслуговування населення. Друге, мотивація медичних працівників до роботи. Третє, поліпшення матеріально-технічної бази всіх установ. Що позитивне в цій реформі: люди, звертаючись до лікаря, не платять ніяких грошей. Не тільки на прийомі лікаря, але і при обстеженні», – розповів Леонід Торубар.

За його словами, зараз низка обстежень для населення є безкоштовними. Зокрема, це аналіз крові, аналіз крові на цукор, аналіз крові на холестерин, аналіз сечі загальний, електрокардіографія, та інші дрібні обстеження.

«З липня місяця це будуть і більш складні обстеження, діагностика теж буде безкоштовною», – додав головний лікар Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги.

За офіційною інформацією, серед основних змін, передбачених трансформацією системи охорони здоров’я є впровадження державного гарантованого пакета медичної допомоги. Держава бере на себе чіткі зобов’язання щодо фінансування медичних послуг. Бюджет починають розподіляти за медичними послугами, необхідними пацієнтам, на рівних для всіх громадян умовах. Пакет медичної допомоги, гарантований державою, визначатимуть, виходячи з пріоритетів охорони здоров’я в Україні у обсязі можливостей державного фінансування.