На Херсонщині плануються заходи, присвячені Дню опору Криму російській окупації

08 Лютого 2019, 13:27

dav

28 лютого у Генічеську планують провести круглий стіл, присвячений Дню опору Криму російській окупації. Про це розповіла член Меджлісу кримськотатарського народу, заступник голови Генічеської районної державної адміністрації Гульнара Бекірова у перебігу прес-конференції в медіа-центрі «IPC-Генічеськ» 8 лютого.
«Чекаємо на гостей, історика Гульнару Бекірову, очевидців перших днів окупації, які поділяться спогадами, можливо, приїде Наріман Устаєв», – сказала Гульнара Бекірова.
Крім того, плануються покази тематичних фільмів.
В Україні 26 лютого відзначають День опору Криму російської окупації, ініційований громадськістю.
В Україні і в усьому світі 26 лютого проводяться акції, дискусії, форуми, мітинги, ходи на підтримку кримчан і територіальної цілісності країни.
Нагадаємо, 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбулися два мітинги – за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу, і сепаратистський мітинг прихильників «Руської єдності». Організаторами заходів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Руської єдності» Сергій Аксенов.
27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцямибез розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропрот.
16 березня в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум«, за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито роголосували за приєднання Криму до Росії.