На адмінмежі з Кримом розгорнуть «шлях єднання»

08 Лютого 2019, 14:26

1 березня поблизу КПВВ «Чонгар» на адміністративній межі з Кримом планується розгорнути символічний «шлях єднання». Акцію анонсувала член Меджлісу кримськотатарського народу, заступник голови Генічеської районної державної адміністрації Гульнара Бекірова під час прес-конференції в медіа-центрі «IPC-Генічеськ» 8 лютого.
«Ми запросимо голову Меджлісу кримськотатарського народу, голову Херсонської ОДА, планується потужна акція», – розповіла Гульнара Бекірова.
Того ж дня у Генічеську відбудеться перший міжнародний жіночій форум. «Чекаємо на гостей з Києва, Херсонської області, Криму, Литви, Туреччини. Планується приїзд дружини лідера кримських татар Мустафи Джемівева – Сафінар Джемілевої», – додала представниця Меджлісу.
У попередні роки у Генічеському районі були проведені три жіночі форуми. Учасниці форумів збирали вишиті хустиночки для того, щоб у подальшому скласти їх у символічний «шлях єднання».
Цього року ці хустиночки планують скласти у «шлях єднання» та розгорнути на адмінмежі з Кримом, поблизу КПВВ «Чонгар». Учасників заходів планують також пригощати кримськотатарським пловом на території, яку займають активісти акції «Громадянська блокада Криму».