Кримськотатарську автономію необхідно розпочинати створювати на території Генічеського району, – активіст

25 Лютого 2019, 17:47

На думку голови громадської організації «Переселенець-SOS» Володимира Вишневецького, в умовах окупації Криму кримськотатарську автономію необхідно розпочинати створювати на території Генічеського району. Таку позицію активіст висловив у перебігу дискусії, присвяченій 5-й річниці окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, у медіа-центрі IPC-Генічеськ 25 лютого.

«Частина кримської території географічно входить до складу Генічеського району. Так що частина Криму у нас є. Вільна. Українська. Наша. І кримський уряд має бути зареєстрований тут, на цій території. І звідси необхідно розпочинати процес звільнення Криму», – зазначив активіст.

Володимир Вишневецький переконаний, що саме у Генічеському районі мають розташовуватися установи, які займаються кримською тематикою.

«Наші можновладці в Києві повинні ухвалити необхідні документи про створення кримськотатарської автономки. До того ж, земля для її створення вже є. Є у нас в Генічеському районі. І на цьому невеликому клаптику кримської землі ми можемо створити прецедент для того, щоб говорити про те, що Україна розпочинає процес повернення Криму. Тільки таким чином можна глобально підійти до вирішення цього питання і Генічеський район може зіграти в цьому ключову роль», – резюмував голова громадської організації «Переселенець-SOS» Володимир Вишневецький.

Нагадаємо:

7 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцямибез розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропрот.

16 березня в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум«, за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито роголосували за приєднання Криму до Росії.