Генічеська адміністрація: у більшості навчальних закладів середньої освіти призначені нові керівники

21 Лютого 2019, 12:38

У більшості навчальних закладів середньої освіти Генічеського району відбулися конкурси та призначені нові керівники. Про це розповіла головний спеціаліст Відділу освіти Генічеської районної державної адміністрації Херсонської області Ганна Бондарева під час прес-конференції на тему «Реформа освіти» у медіа-центрі IPC-Генічеськ 21 лютого.

«Зміни відбуваються за усіма напрямками. З 2018 року набув чинності новий Закон України «Про освіту». Реформа стосується зміни самої системи управління освітою. Повноваження надані керівникам освітніх закладів, змінено підхід до призначення керівників навчальних закладів, ці повноваження перейшли до засновників. Засновник закладів освіти – Генічеська районна рада. В абсолютній більшості закладів середньої освіти відбулися конкурси, призначені нові керівники терміном на 6 років»,– відзначила головний спеціаліст відділу освіти місцевої адміністрації.

Ганна Бондарева також наголосила, що зазнав змін і підхід до викладання.

«Всі розуміють, що не лише вчитель є основним джерелом інформації для учнів, розвиток Інтернет-мережі також необхідно враховувати. На першу позицію виходить співпраця вчителя з учнем та залучення до освітнього процесу батьків, громадськості. Змінюється і підхід до тривалості навчання», – додала вона.

Крім того, за даними представника місцевої адміністрації понад 2 млн.грн. залучено у Генічеському районі на виконання умов Нової української школи.

«Нова українська школа успішно стартувала і в нашому районі. 758 першокласників сіли за парти уже в рамках нової української школи. Для того, щоб вони мали можливість отримати ті знання, компетенції, яких вимагає Закон про освіту, більше 2 млн.грн. з державного, місцевих бюджетів, інших джерел було залучено на сучасне обладнання, меблі», – зауважила Ганна Бондарева.

Нагадаємо:

За офіційною інформацією, реформа освіти в Україні передбачає системну трансформацію сектору, головна мета якої – нова висока якість освіти на всіх рівнях: від початкової школи – до вищих навчальних закладів. Головним завданням освіти має бути формування свідомих, суспільно активних громадян, здатних забезпечити економічне зростання і культурний розвиток країни. Освітня реформа матиме чотири напрями: реформу середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти та створення нової системи управління і фінансування науки. За кожним із них будуть здійснені певні заходи, спрямовані на досягнення спільної мети: перетворити українську освіту на інноваційне середовище, в якому учні й студенти отримують навички та вміння самостійно здобувати знання і застосовувати їх у практичній діяльності, а науковці мають можливості та ресурси для проведення досліджень, що безпосередньо впливатимуть на соціально-економічне становище в державі.

Під час реформування планується впровадити нові стандарти освіти, покращити матеріально-технічну базу навчальних та наукових закладів, залучити кращих педагогічних та наукових працівників і запровадити справедливу і прозору систему фінансування галузі освіти та науки. Реформа також має на меті підвищення престижу педагогічної та наукової праці.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки.