«Чекаємо, коли окупаційна російська влада нарешті забереться з Криму», – Шеріфе Орак

28 Лютого 2019, 18:59

Представники кримськотатарського дернека міста Гебзе (Туреччина) взяли участь в акціях, присвячених Дню опору Криму російські окупації у Генічеському районі. Про це розповіла голова дернека Шеріфе Орак на прес-конференції в медіа-центрі «IPC-Геничеськ» 26 лютого.

«З нетерпінням чекаємо, коли окупаційна російська влада нарешті забереться з Криму, та відкриється дорога і зможемо поїхати до Криму і побачити всіх. Дуже скучаємо за своїми друзями у Криму», – зауважила Шеріфе Орак.

Представниця кримськотатарського дернека розповіла, що у перебігу свого візиту на Херсонщину взяла участь в акціях 26 лютого, також планує долучитися до Міжнародного жіночого форуму, який заплановано на 1 березня у Генічеську. Також серед цілей візиту вона зазначила передачу допомоги кримськотатарській родині з Новоолексіввки, яка опинилася у скрутному становищі.

Під час прес-конференції Шеріфе Орак передала «палкий привіт співвітчизникам у Криму» та висловила сподівання, що після того, як російська влада звільнить півострів, кримські татари з Туреччини зможуть знову вільно приїжджати до Криму.