«Час відповіді ще прийде», – активіст про захоплення Севастополя

23 Лютого 2019, 17:12

Командування військово-морських сил України, Севастопольські міські влади і керівництво правоохоронних органів повинні бути притягнуті до відповідальності за діяльність або бездіяльність при захопленні Севастополя Росією 23 лютого 2014 року. Таку думку висловив заступник голови громадської організації «Переселенець-SOS», активіст ініціативи «Майдан-Севастополь», вимушений переселенець з Севастополя Олексій Кисельов на прес-конференції в медіа-центрі «IPC-Генічеськ» 23 лютого.

«Наші представники військово-морських сил в основному виявилися зрадниками. Хоча офіцерів, генералів, адміралів я б розділив на дві частини. Інших у нас в принципі і не виявилося. Одна частина – це ті, які відійшли, зрадили свою державу, не стали його захищати. І були труси, які сьогодні знаходяться на території України,
нічим не краще для нас особливо, які втратили свої будинки, змушені тепер поневірятися по країні і світу в цілому. І у всьому цьому винне командування військово-морських сил України, яке повинно було почати діяти в Севастополі, щоб ця зараза не поширилася зараза на всій території Криму і Донбасу. Тому я думаю, що час відповіді ще прийде », – зазначив активіст.

В ході прес-конференції Олексій Кисельов зазначив, що, на його думку, війна в Україні почалася саме з захоплення Севастополя, на який не відреагувало українське керівництво.

«Для севастопольців захоплення міста і війна почалася 20 лютого – це ми зараз знаємо, що велася підготовка до захоплення. З 23 по 25 почалися активні дії по захопленню, і 25-го числа Севастополь був повністю під контролем частинами Чорноморського флоту РФ і 26-го лише вони вирушили в бік Сімферополя, куди їм назустріч і в допомогу через Керченську протоку з Краснодарського краю поспішали так звані козачки. 23-е лютого – мітинг пам’яті Номана Челебіджихана, на площі Повсталих, ми його з 10.00 до 12.00 провели і все. На цьому вільна Україна закінчилася », – поділився спогадами севастополець.

Обурення активіста волає і той факт, що коли на мітингу 23 лютого в Севастополі «привезли з Москви якогось Чалого, представили його мером міста, були вивішені на адміністрації російські прапори» – ні міська влада, ні українське керівництво на найвищому рівні, ні правоохоронні органи ніяк не відреагували.

«І ніхто не поніс ніякої відповідальності. Так ми втратили з 23-го по 25-е вже втратили місто, а з нього, все це почало розростатися далі по Криму. Після цього був Донбас … Жителі Криму і Севастополя, і Донбасу, природно, і родичі Небесної сотні хочуть знати, що сталося, хто винен, як вони будуть відповідати. Звичайно, багато хто з них сьогодні перебувають і в управлінні країною, і в управлінні військово-морських сил, правоохоронних органах. Думаю, що прийде час і вони дадуть відповідь за своє, хто за діяльність, хто за бездіяльність », – акцентував представник громадської організації« Переселенець-SOS ».

Нагадаємо,