Активіст: Переселенці обмежені в своїх правах

25 Лютого 2019, 14:41

Місцева влада зверне увагу на переселенців тоді, коли ті зможуть її обирати. Таку думку висловив заступник голови громадської організації “Переселенець-SOS” Олексій Кисельов у перебігу прес-конференції на тему “ВПО: проблеми і перспективи вирішення” в медіа-центрі IPC-Генічеськ 25 лютого.

“Оскільки переселенці не обирати місцеву владу, місцева влада не помічає наших проблем. Ми їм нецікаві. Якщо в районній адміністрації є відділ внутрішньої політики, де нам можуть роз’яснити і законодавство, і якісь питання, то в міській раді, на жаль, нічого подібного не відбувається. Думаю, марно зустрічатися, розмовляти. У них немає відчуття, що щось змінилося в нашій країні. Якщо таких депутатів в міськраді, вибирають люди, які живуть тут, значить, і у них такі ж відчуття. Це не зміниш”, – зазначив представник організації переселенців.

Він висловив обурення, що зараз внутрішньо переміщені особи обмежені в реалізації виборчих прав і не можуть обирати депутатів місцевих рад.

“Люди розуміють, коли їх безпосередньо торкнулося. А так… Переселенці як громадяни України обмежені в своїх правах. Якщо ми будемо обирати місцеву владу, матимемо своїх депутатів, і триматимемо місцеву владу в певних рамках, тоді вони працюватимуть. Таке завдання було поставлене перед нинішньою Верховною Радою, і воно стоятиме і перед наступними парламентаріями. Ми сподіваємося, що наступне скликання Верховної Ради зможе вирішити ці питання”, – поділився сподіваннями вимушений переселенець із Севастополя Олексій Кисельов.